Rólunk...


Zenekarunk 2015-ben alakult, Pápán. Alapvető célunk Holczinger "Holczy" Gábor hip-hop mc számainak megzenésítése volt. Lényegében a mai napig ő a szövegírónk, mert szerintünk ért hozzá némileg. A zenésítést leginkább Győry Zoltán érezheti magéának, de a banda minden tagja igyekszik minél több dolgot hozzáadni a késztermékhez. Így lettünk Pápa város legsokoldalúbb zenekara. A hallgató gyakran találkozik Reggea-s és Rock-os elemekkel is, sok élőhangszeres stílus mellett. Ha nem hiszed hallgass bele! Ha nem tetszik, hát KalapKabát. :)
elvalaszto

Holczinger "Holczy" Gábor, rap

„Meleg nyári nap volt... Az aszfalt púposodott, a veríték gyöngyözött, mikor megszólalt a telefonom. A legjobban fésült basszeres, Henrik hívott. Azt kérte menjek le egy kétmillió éves tanterembe a focipálya mellé, amit a dobos intézett, mert ott próbálnak és hallgassam meg, hátha dumálok rá valamit. Piros kemping kerékpárommal szeltem a mérföldeket a kiszáradt Bakony-éren az atlétika és utánpótlás edzésen át, a foltozott tetejű vasrácsos "próbateremig". A táskámban 5 sportszelet meg egy mikrofon lapult. A fejemben meg egy szöveg, valami sok a ha, meg a de...”

Kovács Brigitta, ének

„Kilenc éves lehettem, mikor az első iskolai bemutatómon elénekeltem a „Papa ne félts” című gigaslágert. Azóta szeretek színpadon lenni.
Utána a Pápai Hangszínstudió (később Megafon) énekeltem. Mindenféle műfajban kipróbáltam magam, a musical-től a táncdalokon át egészen az operettig. Talán egy műfaj volt ismeretlen számomra és ez a hiphop volt! Aha, kérdés, hogy mit keresek itt? Szerencsére megtaláltak a srácok és lehívtak egy próbára. A fiúknak és a király zenének köszönhetően, rögtön elkaptam a ritmust (bár ezt valamelyik „kedves” társam a zenekarból biztos megcáfolná, de csak mert annyira szeretnek és azt hiszik viccesek).
Azóta vérbeli rapper lettem. Ja nem. Mindenesetre próbálom megszínesíteni csillogó énekhangommal a zenét, amit a srácok pöpecül megcsinálnak. És imádom! Brigi imádja a Kalapkabátot, légy olyan, mint Brigi!”

Győry Zoltán, gitár

„15 éves korom óta gitározom… stb… stb… Valljuk be, ez különösebben senkit nem érdekel. :) (ha mégis, majd egy sör mellet elmesélem) Ha író lettem volna, most tudnék érdekes, izgalmas dolgokat írni magamról. De nem lettem az, inkább gitárt fogtam, úgy próbáltam érzéseket, gondolatokat, hangulatokat közölni/okozni. Ezt most épp ebben a zenekarban csinálom, úgyhogy hallgassátok, aztán KalapKabát…”

Holb Henrik, basszusgitár

„3 szoba, 4 gyerek, 5 húr… Egy elvetemült pillanatomban jó ötletnek tartottam felkeresni Holczy barátomat, hogy az amúgy faja zenéit lehetne élőhangszerekkel is játszani. Most már tudom, hogy elszúrtam. Mindegy. IN BASS WE TRUST!”

Tóth Barnabás, dob

„21 vagyok, általános suli végén kezdtem el dobolni, azóta sem állok le, jelenleg is zenésznek tanulok. Lényegében 2-4-re veszem a levegőt is. A zenekar gitárosával (Zolkával) rokonok vagyunk, így kerültem a Kalapkabátba. A zenekar tagjaival remek kapcsolatot ápolok, szeretek velük zenélni, remélem sokszor kell hazajönnöm Pestről koncertezni..!”

Tóth Tamás, DJ

„Egyetlen magyar mc-t hallgatok, annak is a DJ-je lettem. Vigyázhattam volna. Na mindegy. Egyik nap megkért, hogy menjek már el valami hülye nevű zenekar próbájára, mert már csomó tehetségkutatón értek el jó eredményt. Meg amúgy tök király, olyan, mint a Roots. Amikor beléptem és láttam, hogy a dobos kicsit sem hasonlít Questlove-ra, már tudtam, hogy rossz lóra tettem. Utána kiderült, hogy egy rock gitáros, meg egy ütemhibás operett énekes is van a bandában. A mélynövésű basszusgitáros legalább ötletes kialakítás. Azóta lett még egy billentyűs is, aki a legjobban a híres Mario videojáték zenéjét tudja eljátszani. Micsoda bagázs… Mindenesetre én vagyok a számokban az a sok buta hang. A zenekartagok egyöntetűen „fiki-fiki”-nek vagy „tyifi-tyifi"-nek hívják.”

Miklós Csongor, billentyű

„Zenei pályafutásom akkor kezdődött, amikor 3-4 éves koromban aktív rajongója és nézője voltam a Dáridó című tévéműsornak. Nézve a Rezsó együttes produkcióját, megfogalmazódott bennem a vágy: "Olyan leszek, mint Csocsesz." Annak ellenére, hogy a keresztnevemnek ez egyfajta becézése is lehet, a hangszer nem a szaxofon lett, hanem a zongora. Elindultam zenei utamon egy Casio játékszintivel, és igaz, hogy nem sokkal magasabb szinten, de meg is maradtam a billentyűs hangszereknél, most már egy kicsit több, mint 15 éve. Kalapkabát.”
Copyright © Kalapkabát 2018. All right reserved. IMPRESSZUM ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT